Onze missie:

Met alle vormen en kleuren en in diversiteit zoeken we naar wat ons samenbindt, waarbij we vanuit een christelijke identiteit ervoor willen zorgen dat iedereen welkom is. Een positieve grondhouding zorgt voor respect en zo kunnen we altijd naar elkaar luisteren en van elkaar leren.

Als Mozaïek willen we een kunstwerk zijn in de wijk.

Onze Visie:

Wij zijn een Vreedzame School. Dit betekent dat onze leerlingen zich gehoord en gezien voelen en dat ze een stem krijgen. We leren de leerlingen om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. De leerlingen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en staan open voor verschillen tussen mensen. Gezamenlijk creëren we een veilige omgeving waar optimaal geleerd kan worden.

In de groepen 0 tot en met 3 werken wij op een ontwikkelingsgerichte manier waarbij wij aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. We brengen de leerling op een speelse manier steeds een stapje verder in zijn of haar ontwikkeling.

Wij geven de Voorschool vorm vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de doorgaande lijn. Dit willen wij bereiken door beleid en afspraken op elkaar af te stemmen zodat peuters en ouders een soepele doorstroom naar de kleutergroepen ervaren. Programma’s, thema’s en rituelen worden in overleg tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten vast gesteld.

In groep 3 maken de leerlingen geleidelijk aan kennis met methodes. In de groepen 4 tot en met 8 werken we voornamelijk met methodes.

Wij zorgen voor een rijke leeromgeving en uitdagende leeromstandigheden waardoor iedere leerling leerwinst kan boeken. Omdat wij het maximale uit leerlingen willen halen en hun talenten willen ontwikkelen streven wij naar excellentie.

Er wordt lesgegeven volgens het Actieve Directe Instructiemodel waarbij gestructureerde interactie tussen de leerlingen ingezet wordt, concreet materiaal en verschillende strategieën. De leerkrachten verzorgen het onderwijs aan de leerlingen met behulp van de cyclus van handelingsgericht werken.  Zij noteren de keuzes die zij maken voor begeleiding van alle kinderen in hun groep in een groepsplan, dat 2 keer per jaar ontworpen wordt. Een handelingsgerichte werkwijze is onze basis van een goede zorgstructuur voor alle leerlingen.

Bijscholing van de leerkrachten zorgt er voor dat we voortdurend actueel blijven in ons onderwijsaanbod.

Om de leerlingen voor te bereiden op een voortdurend veranderende maatschappij leren we hen oplossingsgericht te denken en te handelen. Dit doen we door verschillende middelen, materialen, manieren en methodes in te zetten, zoals: werken met taken, leren plannen, werken met digitale materialen en coöperatieve werkvormen.

In ons onderwijsaanbod hebben wij hoge, reële doelen en verwachtingen waarbij wij rekening houden met het niveau van de leerling en de onderwijsbehoeften van het individuele kind. Dit realiseren wij door een ontwikkelingsgerichte aanpak te combineren met een planmatige inzet van methodes en middelen.

Hierbij streven we altijd naar een modern aanbod van methodes en software.

Ouderbetrokkenheid op CBS Mozaïek houdt in dat er tussen ouders en teamleden op een gelijkwaardige manier wordt samengewerkt In het begeleiden  en stimuleren van de ontwikkeling van de leerlingen. Elkaar informeren vinden wij een voorwaarde. Wij, teamleden, ouders en leerlingen zijn er samen verantwoordelijk voor dat iedereen zich prettig voelt en het maximale uit zichzelf haalt.

Wij streven naar partnerschap met ouders en betrokkenen in de wijk. CBS Mozaïek wil haar plaats in de wijk innemen door open te staan voor de gebeurtenissen in de buurt en de ontwikkelingen in de samenleving.

Met ons team van goed opgeleide medewerkers staan we klaar voor ieder kind dat aan onze zorg wordt toevertrouwd.