Alle leerlingen krijgen per week twee keer een techniekles aangeboden. In deze lessen is er aandacht voor oude technieken zoals timmeren, solderen en banden plakken maar ook voor moderne techniek zoals programmeren.  Wij hebben een goede samenwerking met het Scheepvaart en Transport College,  zodat wij goed kunnen aansluiten op het voortgezet onderwijs. De Technieklessen vinden plaats in een aparte ruimte, ons “Techniekplein” of in het eigen lokaal. Wij zoeken ook verbinding met naschools aanbod en zullen onze leerlingen hier op attenderen.